1.jpg De nieuwe plantaardige worst van Schouten.

Schouten Europe introduceert plantaardige worst met innovatieve vetvervanger

GIESSEN - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe presenteert deze maand een nieuwe plantaardige worst. De worst bevat een innovatieve vervanger voor dierlijk vet waardoor de worst volgens de producent “unieke sappigheid biedt’’.

Redactie |

De nieuwe worst wordt door Schouten aangeboden binnen het retail, out-of-home en food-industry kanaal.

Verbeterslag
Schouten werkt aan verbeterde varianten van producten die men eerder heeft vermarkt, met name producten die vlees nabootsen. R&D manager Ruben Molenaar legt uit: “De categorie vleesvervangers is nog steeds relatief jong en wij blijven zoeken naar manieren om betere en gezondere producten te ontwikkelen. Met deze nieuwe worst hebben we een grote verbeterslag weten te maken ten opzichte van de voorganger binnen ons assortiment’’.  

Lees verder onder de foto ↓

2.jpg R&D manager Ruben Molenaar (rechts) in de proefkeuken van Schouten.

Velletje
Naast de unieke vervanger voor vet, is het product ook onderscheidend door het plantaardige velletje dat om de worst zit. “Dit zorgt voor de echte worstbeleving’’, aldus Molenaar. “Een vleesworst bevat een dierlijke darm als omhulsel, dit kunnen wij nu ook op een plantaardige manier aanbieden’’.

Anuga
Schouten’s nieuwe plantaardige worst zal te zien en te proeven zijn tijdens de Anuga in Keulen: ’s werelds grootste en belangrijkste vakbeurs voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, van 4 t/m 8 oktober.

Eerste Nederlandse partij 
Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf commercialiseert één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten, voornamelijk onder private label, in meer dan vijftig landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel producten op basis van klantvraag.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops