schweppes alina nickolson.jpg Foto: SBFE

Fabrikanten

Schweppes benoemt nieuwe coo

AMSTERDAM – Alina Nickolson Vera Rojas is benoemd tot coo van SBF EECM-Benelux, waar Schweppes onder valt. Zij vervangt in de functie Alexis Daems, die coo wordt van de Franse tak van het bedrijf. Nickolson rapporteert in de functie direct aan de ceo van Suntory Beverage & Food Europe, Pierre Decroix.

Redactie |

Als coo van Suntory Beverage & Food Europe, Export and Commercial Markets and Benelux (SBF EECM-Benelux) geeft zij leiding aan drie business units waaronder Schweppes International Limited, Suntory Beverage & Food Benelux en Suntory Beverage & Food Poland. Daarnaast blijft zij verantwoordelijk voor de transformatie binnen SBFE als head of transformation, een positie die zij sinds oktober 2023 vervult.

Veranderingen
"Sinds Alina vorig jaar oktober bij ons kwam als hoofd transformatie voor SBFE heeft ze een grote invloed gehad op ons bedrijf en op de manier waarop we veranderingen in de hele organisatie leiden. Ik ben zeer verheugd over de vaardigheden, het leiderschap en de passie die Alina bij Suntory inbrengt. Door gebruik te maken van deze kwaliteiten in haar nieuwe rol, zal Alina het succes voortzetten dat Alexis en het SBF EECM-Benelux ExCom hebben bereikt bij het stimuleren van een zeer betrokken cultuur, verbeterde capaciteiten en mogelijkheden voor talentontwikkeling, en consistent sterke marktprestaties", zegt SBFE ceo Pierre Decroix.

Voor haar komst naar SBFE was Nickolson general manager van Heineken Duitsland, waar zij er voor zorgde dat het bedrijf zich ontwikkelde tot de snelst groeiende brouwer in een krimpende en gefragmenteerde markt. Onder haar leiding werd de opbrengst en het marktaandeel verdubbeld. In haar 20-jarige carrière heeft Nickolson in meerdere sectoren gewerkt (onder andere consumentengoederen, connected lighting en sportschoenen en -kleding ) en senior functies vervuld in logistiek, handel en transformatie in verschillende regio's (Amerika, Europa en Azië).

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops