Plus Wichers.jpg Doneeractie van Plus Wichers. Foto: Wilton Wichers Schreur

Ondernemers

Super Supermarkt Keurmerk voor Plus Wichers

MARKELO – “Wij zijn supertrots en superblij met het Super Supermarkt Keurmerk.” Zo zegt een enthousiaste Wilton Wichers Schreur tegen Levensmiddelenkrant. De Plus-ondernemer uit Markelo heeft het keurmerk voor maatschappelijk en lokaal betrokken ondernemerschap al een half jaar na het overnemen van supermarkt behaald.

Nanja Pol |

“We zijn er blij mee, maar hadden het ook wel zien aankomen. We doen heel veel aan maatschappelijke en lokale betrokkenheid”, aldus Wichers Schreur. Hij noemt voorbeelden als het sponsoren van sportclubs zoals de lokale voetbalvereniging, de motorcross en de waterpolovereniging. Ook betekent de ondernemer veel voor de lokale werkgelegenheid en biedt hij mogelijkheden aan jong talent te groeien in het vak. Wicher Schreur meldde in november vorig jaar aan Levensmiddelenkrant het stokje van oud-Plusondernemer Blankhorst over te hebben genomen en heeft nu al met zijn team het Super Supermarkt Keurmerk behaald.

Donatieknop
Wederkerigheid in de lokale gemeenschap, iets voor elkaar betekenen, vindt Schreurs erg belangrijk. Schreurs: “Toen Bjorn Roessink aankondigde mee te gaan doen aan de Alpe d'Huzes, besloten we bij Plus om op onze emballageautomaat een donatieknop te plaatsen voor de familie Roessink, naast die van de Voedselbank, om onze klanten hun statiegeld te kunnen laten doneren. We willen met dit soort acties het balletje aan het rollen brengen.”

Het officiële moment waarop de Plus-ondernemer het Super Supermarkt Keurmerk in ontvangst kan nemen heeft nog niet plaatsgevonden. Wel heeft hij het behalen van deze erkenning met zijn collega’s gedeeld. "Er staat een volwassen, goed team in mijn supermarkt. We doen waar we goed in zijn en werken er met zijn allen constant aan om de beste te blijven en groei in de onderneming te kunnen voortzetten", vertelt de ondernemer.

Bron: Levensmiddelenkrant