David Markowski - CEO The Greenery.jpeg

Fabrikanten

The Greenery benoemt Markowski tot ceo

BARENDRECHT – The Greenery heeft David Markowski benoemd als nieuwe ceo van het bedrijf. Hij volgt daarmee Steven Martina op, die in augustus bekendmaakte bij Zepsri aan de slag te gaan. “Ik kijk er enorm naar uit om vanuit deze eindverantwoordelijke rol zorg te dragen voor de succesvolle uitrol van Focus 2025 met als doel een sterkere concurrentiepositie en maximale waardecreatie voor onze telers”, aldus Markowski.

Redactie |

Markowski is sinds november 2019 actief bij The Greenery in verschillende directierollen. In deze periode vervulde David de rol van directeur Growers en Group Strategy director. Markowski reageert op de aanstelling: “De ‘land tot klant’-keten heeft zich de afgelopen jaren in snel tempo ontwikkeld waardoor marges en samenwerkingsvormen binnen de keten onder druk zijn komen te staan. Als directie willen we daarom The Greenery transformeren naar een plattere, wendbare organisatie die beter aansluit op het uitdagende landschap van de AGF-keten. The Greenery speelt een zeer belangrijke rol als vertegenwoordiger van de bron. Niet alleen voor de telers maar ook voor de eindconsument, aangezien productbeschikbaarheid met de juiste prijs-kwaliteit verhouding alleen maar uitdagender zal worden naar de toekomst toe. Ik ben ervan overtuigd dat we met de verdere uitrol van de Focus 2025 strategie een toekomstbestendige organisatie maken die grote waarde toevoegt binnen de keten.”

Ervaring
Markowski bekleedde voor The Greenery al diverse leidinggevende functies, waaronder bij telecomprovider Liberty Global, in het M&A team van ABN Amro en als coo bij digitaal mediabureau 9024 Media. 

Bron: Levensmiddelenkrant