Formules

Vegetarische Slager rolt uit bij AH

UTRECHT - De vleesvervangers van de Vegetarische Slager zijn nu ook verkrijgbaar bij Albert Heijn. Na een succesvolle proef in de AH XL vestigingen heeft Albert Heijn besloten de producten van de Vegetarische Slager landelijk uit te rollen.

Met de uitrol binnen Albert Heijn bereikt de Vegetarische Slager een ruime landelijke dekking. De groei van het bedrijf, genomineerd voor de titel Beste Ondernemer van 2015, is volgens eigenaar en bedenker Jaap Kortweg te danken aan de bijzondere textuur en smaak van de producten die ze volledig vergelijkbaar maakt met vleesproducten. Korteweg: “ Veel mensen hebben net als ik moeite met het gebruik van dieren voor de vleesindustrie, maar zouden de smaak en de bite van vlees niet graag missen. Voor hen hebben wij een complete productlijn met een nieuwe generatie vleesvervangers ontwikkeld op basis van plantaardige grondstoffen, die in een blinde test niet van echt vlees te onderscheiden zijn. Een panel van vleeseters bij Albert Heijn beoordeelde ons vegetarische saucijzenbroodje met een 8,5, een hogere waardering dan de meeste ‘echte’ saucijzenbroodjes in vergelijkbare tests kregen".

De Vegetarische Slager heeft de ambitie de grootste slager ter wereld te worden om op die manier een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan een meer plantaardige samenleving in het belang van dieren, natuur, milieu, klimaat en volksgezondheid.

 

Bron: Levensmiddelenkrant

vega_slager-a900x525.jpg