crompouce.jpg Foto: Milos Ruzicka

Fabrikanten

Merkeigenaar crompouce zet advocaten aan het werk

UTRECHT – De crompouce, een kruising tussen een croissant en een tompouce, is ineens alomtegenwoordig. Maar waar is de rage ontstaan? Ulrika Menig, eigenaar van Bammetje Bakery in Utrecht, claimt de uitvinder van de crompouce te zijn en heeft bovendien een merkregistratie om het te bewijzen. Nu het gebakje in zoveel bakkerijen en supermarkten wordt verkocht vindt ze het tijd om het uitsluitend nog onder licentie te laten verschijnen.

Redactie |

Menig verkocht de crompouce voor het eerst in 2020 tijdens de coronalockdown, zo schrijft ze op haar Instagrampagina. Bij haar bericht plaatst ze een foto van het allereerste prototype. Door alle positieve reacties van haar klanten wist ze dat het ‘een blijvertje’ was, en daarom heeft ze de naam en het productmodel laten registreren. ‘Het product en de merknaam Crompouce® mogen niet zonder toestemming van de officiële ontwikkelaar, mijzelf, gebruikt worden. En er wordt zeer zeker opgetreden tegen inbreuk van dit recht’, schrijft Menig.

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

Lees meer over: