Ingrid Vermeer CEO Brightlands Venlo.jpg

Achtergrond

Vermeer nieuwe ceo Brightlands Campus Venlo

VENLO – Sinds 1 januari is Ingrid Vermeer definitief de ceo van Brightlands Campus Greenport Venlo. Zij was een half jaar ad interim bestuurder op de Limburgse campus waar zij verantwoordelijk was voor het versterken en uitbouwen van het ecosysteem inclusief het vastgoed.

Redactie |

De activiteiten op de campus in Venlo richten zich vooral op gezonde voeding, future farming en bio-circulaire economie. Er bevinden zich zo’n 70 bedrijven en kennisinstellingen die samen goed zijn voor achthonderd arbeidsplaatsen.

Innovatief
Vermeer: “De afgelopen jaren is een stevige basis gelegd om van Brightlands in Venlo dé fysieke landingsplek voor de innovatieve tuinbouwketen in Limburg te maken. Er staat inmiddels een ecosysteem waar startups en scale-ups samen met R&D afdelingen van bedrijven en kennisinstellingen werken aan innovatieve vraagstukken. De komende jaren zullen we fors inzetten op het verder ontwikkelen van dit ecosysteem. De ambitie is om de campus verder te laten doorgroeien met meer ondernemers, meer onderzoekers en meer studenten”. Het is de bedoeling dat de campus een aantrekkelijke vestigingsplaats blijft, dus er zullen zichtbare stappen gezet worden in het versterken van het ecosysteem, aldus Vermeer. In 2024 
opent Brightlands NovaBite, het nieuwe Food Concept Centre, en zal Maastricht University groeien op de campus. Alle krachten worden gebundeld om nieuwe bedrijven aan te trekken en door te ontwikelen.

Schakel
Vermeer brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van economische ontwikkeling. Zij was eerder werkzaam bij de gemeente Venlo waar ze de schakel was tussen bestuur en organisatie en verantwoordelijk voor de economische programmering van de gemeente. 
Dr. Ellen de Brabander, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brightlands Campus Greenport Venlo: “Ingrid’s kennis, ervaring en stijl van leidinggeven passen goed bij wat Brightlands nodig heeft. Haar ruime ervaring op het snijvlak van de publieke en private sector kan zij in deze functie goed inzetten. Ze heeft snel haar weg gevonden binnen de campus en naar de andere Brightlands campussen.”

Bron: Levensmiddelenkrant/Out.of.Home Shops

 

Lees meer over: