Verstegen.jpg

Fabrikanten

Verstegen wint EZK Energy Award 2022

ROTTERDAM – Kruiden en sausenfabrikant Verstegen is de winnaar van de EZK Energy Award 2022. De prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het meest onderscheidende bedrijf op het gebied van energiebesparing, duurzame energieopwekking en het gebruik van herbruikbare warmte. De award wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en uitgereikt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Redactie |

Verstegen krijgt de prijs voor de verduurzaming van het energiegebruik. Het bedrijf kan vanaf dit jaar vrijwel zonder gas. In het kantoorpand is een warmtepomp geplaatst en is de verlichting vervangen door led. Voor de productie is een speciale elektrische ketel geïnstalleerd. "Verstegen Spices & Sauces is veranderd naar een duurzaam totaalconcept. Het heeft stap voor stap, samen met de netbeheerder, processen naar elektrisch omgebouwd. Hierdoor werkt Verstegen in 2023 vrijwel gasloos. Verstegens aanpak met de lokale netbeheerder is daarnaast breder toepasbaar”, staat te lezen in het juryrapport.

Andere genomineerden voor de prijs waren Bakkerij Carl Siegert en de Noord-Hollandse Bierbrouwerij. Dorpsmolen Reduzum kreeg een eervolle vermelding. De Energy Award voor gemeenten ging naar Gemeente Middelburg.

Bron: Levensmiddelenkrant