TGTG_bag-handover_logo.jpg

E-commerce

Vijf jaar Too Good To Go in Nederland

AMSTERDAM – De app tegen voedselverspilling Too Good To Go is deze maand vijf jaar actief in Nederland. In die jaren zijn via de app 18 miljoen maaltijden gered. In ons land zijn er 3,9 miljoen gebruikers en meer dan 6000 aanbieders. Via de app kunnen producenten en bedrijven voedseloverschotten die van goede kwaliteit zijn maar niet meer via de reguliere kanalen verkocht kunnen worden, aanbieden aan consumenten tegen een gereduceerd tarief.

Redactie |

“Het is geweldig om te zien hoeveel we de afgelopen vijf jaar hebben bereikt en hoeveel impact we al hebben gemaakt”, zegt country director Geertje Zeegers. “We zijn dankbaar voor alle gebruikers van ons platform, zowel partners als consumenten, die bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling en daarmee ook klimaatverandering tegengaan. We blijven ons inzetten voor een duurzame toekomst en werken vastberaden toe naar een wereld waarin voedselverspilling niet langer bestaat.”

Wereldwijd
Het van oorsprong Deense initiatief startte in 2016. Het is uitgegroeid tot een platform met meer dan 75 miljoen gebruikers en 134.000 actieve aanbieders in 17 landen. In die tijd zijn er wereldwijd rond de 200 miljoen maaltijden gered, wat gelijk staat aan 500.000 ton CO2-equivalent. Het laatste jaar is de groei enorm. De eerste 100 miljoen maaltijden werden in zes jaar tijd gered, de volgende 100 miljoen werden in het laatste jaar gered.

“Meer dan één derde van het voedsel belandt in de prullenbak, met grote gevolgen voor het milieu. Maar het bewustzijn groeit. Eten redden via de app is een toegankelijke manier voor consumenten om hun steentje bij te dragen. Bovendien biedt het, gezien de inflatie, voor velen een uitkomst op financieel vlak”, verklaard Zeegers.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops