vomar.jpg

Formules

Vomar vraagt Amsterdam om gesprek Nobelweg

AMSTERDAM – In een brief aan de gemeente Amsterdam vraagt Vomar-directeur Aart van Haren om een laatste gesprek om de vestiging aan de Nobelweg open te mogen houden. Volgens afspraak moet de winkel op 31 december zijn deuren sluiten. Dat alles heeft te maken met het beleid van Amsterdam om maar een bepaald aantal supermarkten toe te laten in een gebied.

Redactie |

Eerder dit jaar startte Vomar al een petitie tegen de onoverkomelijke sluiting van de vestiging in Amsterdam-Oost. De Vomar mocht de winkel in 2015 openen met de afspraak dat als de geplande Jumbo bij het nabijgelegen Amstelstation open zou gaan, de winkel weer moest sluiten. Tegenover de Vomar zit ook nog een Lidl. De petitie leverde 3000 handtekeningen van klanten op.

Beleid
In de brief geeft Van Haren voluit toe dat het bedrijf op de hoogte is van het bestaande beleid en de voorwaarden waarop de winkel mocht openen. Wel stelt hij in de brief dat sinds de opening van de Jumbo het aantal klanten niet is afgenomen en dat er wekelijks nog 20.000 tevreden klanten de winkel weten te vinden. Er is dus nog steeds behoefte aan de ‘enige full-service supermarkt met een laagsteprijsgarantie’ in de omgeving.

De directeur appelleert aan het sociale hart van de gemeente door het succes van de supermarkt in Holendrecht aan te halen en de samenwerking met supermarkt Fris in Osdorp waar hulpbehoevende klanten gratis boodschappen kunnen doen. Aan de Nobelweg wil het bedrijf in samenwerking met haar vastgoed-zusterbedrijf 163 betaalbare woningen bouwen om zo een ‘forse bijdrage te leveren aan de krappe woningmarkt in Amsterdam’.

In de brief vraagt Van Haren aan burgemeester Halsema en de betrokken wethouders om een kans om in een gesprek de ambitieuze toekomstplannen toe te lichten en zo de Vomar aan de Nobelweg te kunnen behouden voor de inwoners van dat deel van de stad.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: