Vomar-Lange-Nieuwstraat-IJmuiden.jpg

Formules

Vomar gaat plantaardige eiwitten meer stimuleren

ALKMAAR – Supermarktketen Vomar neemt haar verantwoordelijkheid in de ambitie om de eiwittransitie te versnellen. De supermarkt gaat plantaardige eiwitten uit bijvoorbeeld noten en groente meer stimuleren en volgt daarin het advies uit het Klimaatakkoord voor een 50/50 verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitten in 2030.

Redactie |

Gisteren deed actiegroep Wakker Dier nog een oproep aan Vomar om mee te doen met elf andere supermarkten. Deze hebben zich vastgelegd op 50% plantaardig in 2025 en 60% plantaardig in 2030 en rapporteren jaarlijks over de voortgang.

Dialoog
“Wakker Dier en Vomar zijn het eens over de noodzaak voor het versnellen van de eiwittransitie. Wakker Dier gaat in hun eis verder dan het advies van de Nederlandse overheid. We hebben hierover de afgelopen tijd ook het gesprek gevoerd met Wakker Dier. Dat gesprek blijft wat Vomar betreft belangrijk. Want zoals gezegd, vinden we elkaar in onze gezamenlijke ambitie om de eiwittransitie te versnellen. De dialoog daarover met alle partijen die hierin verantwoordelijkheid willen nemen blijft wat Vomar betreft de sleutel tot vooruitgang”, schrijft het bedrijf op de website.

Alternatief
Vomar vindt het belangrijk dat alle producten met zowel dierlijke als plantaardige eiwitten bereikbaar blijven voor consumenten, “waarbij betaalbaarheid een belangrijke factor blijft. Deze factor wordt vaak vergeten bij de ambitie om de eiwittransitie te versnellen”, aldus de supermarkt. Vomar meldt verder dat er voor elk product met dierlijke eiwitten een betaalbaar plantaardig alternatief beschikbaar is. Een betaalbare keuze zal volgens het bedrijf uiteindelijk leiden tot een realiseerbare transitie bij de consument.

Bron: Levensmiddelenkrant