Rendering-of-the-New-Supercenter (2) (1).jpg Illustratie van een nieuw te bouwen Supercenter van Walmart

Buitenland

Walmart kondigt vijfjarig groeiplan aan voor VS

BENTONVILLE - Foodgigant Walmart heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. In het nieuwe vijfjarenplan kondigt de retailer aan meer dan 150 locaties te willen bouwen en verbouwen. Tegelijkertijd zal Walmart doorgaan met het verbouwen van bestaande winkels. De uitbreidings- en herinrichtingsactie volgt op een periode waarin de Amerikaanse supermarktketen Walmart het juist rustiger aan deed op het gebied van winkelgroei. Dat komt omdat het bedrijf zich de afgelopen jaren vooral gefocust heeft op investeringen in bestaande winkels.

Erica van der Valk |

Maar inmiddels geeft de retailer aan weer toe zijn aan het bouwen en verbouwen van nieuwe winkels. De plannen komen op het moment dat Walmart een dominante kracht in de supermarktsector is. Dit zorgt niet alleen voor financiële winsten, maar ook voor een groeiend marktaandeel. Voor het komende jaar staat de verbouwing van 650 winkels in 47 Amerikaanse staten en Puerto Rico op de planning. Alle winkels worden verbouwd volgens Walmarts ‘Store of the Future’concept. Daarin zullen verbeterde lay-outs, uitgebreide productselecties en innovatieve technologie de medewerkers ondersteunen en het winkelbezoek makkelijker maken.

Extra banen
De uitbreidingsplannen gaan volgens Walmart tienduizenden banen creëren. Bij de opening van een winkel komen namelijk honderden banen beschikbaar. Daarnaast zullen de winkels duurzamer zijn dankzij onder meer de energiezuinige apparatuur en koudemiddelen met een lagere impact. Ook wil Walmart betaalbare snellaadstations voor elektrische voertuigen voor zijn klanten ontwikkelen.
Experts uit de sector verwachten dat Walmart in 2024 aanzienlijk zal groeien. Zo geeft Jordan Berke, voormalig oprichter van Walmart e-commerce en ceo van Tomorrow Retail Consulting, aan dat hij verwacht dat de retailer zich sterk zal concentreren op zijn expressbezorgservice en op de categorieën voedsel en verbruiksartikelen.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.