Ondernemers

Fabrikanten

Week van Snoep Goed start op Blue Monday

AMSTERDAM – Volgende week maandag 16 januari start de Week van Snoep Goed. Deze maandag, ook wel Blue Monday genoemd, zou de meest deprimerende dag van het jaar zijn. Op deze dag sneuvelen de meeste goede voornemens, dus ook die van gezonder eten.

Gerard van Oosbree |

De Stichting Week van Snoep Goed wil hier wat aan doen door op die dag Nederlanders uit te dagen minimaal een week lang ongezonde tussendoortjes te vervangen door gezondere alternatieven. De hele week zal de stichting adviezen, tips en gezondere opties naar buiten brengen.

Diabetes
Daan Schapendonk, voorzitter Stichting Week van Snoep Goed: “We zien dat een gezond voedingspatroon direct effect heeft op de mindset van Nederlanders. Door je ongezonde tussendoortjes te vervangen door gezondere alternatieven zet je een eerste stap richting een gezonder leven. Daarnaast draagt het op de lange termijn ook bij aan de fysieke fitheid van de Nederlanders. Wanneer we kijken naar de angstaanjagende cijfers over de kilo’s toegevoegde suikers die jaarlijks worden gegeten en de enorme toename in obesitas en diabetes type 2 onder de Nederlandse bevolking, blijkt des te meer dat een verandering in het voedingspatroon nodig is.”

Bron: Levensmiddelenkrant

 

smoothie-met-logo.jpg