section1_page14_article34_1.jpg

Awards - Beste Introducties

Wie komen in aanmerking voor de titel Beste Introductie 2022?

NIEUWVEEN - Brainstormen, ontwikkelen, proeven of proberen en vervolgens presenteren aan de markt. De consument is vorig jaar weer verrast met veel nieuwe producten, diensten of concepten. De fabrikanten hebben overduidelijk niet stil gezeten, want op de redactie van Levensmiddelenkrant zijn tientallen nominaties binnengekomen voor de -Beste Introducties 2022.

Lisa van der Linden |

Levensmiddelenkrant organiseert ieder jaar de verkiezing Beste Introducties. Dit initiatief betreft de ultieme waardering voor producten en concepten die het afgelopen jaar binnen het retailkanaal op de markt zijn gebracht. Het gaat om producten die in de periode van december 2021 tot en met november 2022 zijn geïntroduceerd. Hoewel het - opnieuw - een bewogen jaar was, zijn er weer veel producten ingezonden om mee te dingen naar deze felbegeerde vakprijs.
Alle genomineerde producten worden op de volgende pagina’s gepresenteerd door de fabrikanten. Wat maakt hun product een echte Beste Introductie? Waarin onderscheiden ze zich van anderen? Het is nu aan de jury om met een kritische blik naar de genomineerden te kijken.

Jury
De jury bestaat uit zelfstandig ondernemers en supermarktorganisaties. Zij beoordelen door middel van een enquête de aangemelde producten op de volgende criteria:

  • omloopsnelheid,
  • mate van ondersteuning,
  • innovativiteit.

Winnaars
Uiteindelijk mogen alle producten met een gemiddelde eindscore van 7 of hoger zich Beste Introductie noemen.
Levensmiddelenkrant maakt in de editie van week 11 de winnaars bekend. De fabrikanten van de winnende producten zullen dan hun verhaal doen en reageren op de vraag hoe je een succesvolle introductie doet.

Download hier de PDF met de kandidaten voor de Beste Introducties 2022.

Lees meer over: