AH J&J Pollemans introduceert Etten-Leurs Bier

ETTEN-LEUR - Sinds november 2017 verkoopt Albert Heijn J&J Pollemans zes soorten Etten-Leurs Bier, gebrouwen door de plaatselijke brouwerij ‘t Meuleneind. 

Lisa van der Linden |

De populariteit van het lokale bier deed franchisers Jan en Jeffrey Pollemans besluiten om het assortiment uit te breiden met twee bieren die een persoonlijk tintje hebben. Samen met de brouwerij ontwikkelden ze de TriPollemans en Jan’s Radler. “Het is een ontwikkeling in de markt dat er steeds meer speciaalbier en bier van kleinere brouwerijen wordt verkocht”, vertelt Jan Pollemans. “Bierliefhebbers vinden het leuk om bieren te keuren en te verzamelen. Het is tegenwoordig hip om met vrienden verschillende bieren te proberen.” Albert Heijn gaat al mee in die ontwikkeling door tientallen bieren van kleinere brouwerijen aan te bieden. Met het Etten-Leurs Bier en de twee nieuwe bieren speelt ook Albert Heijn J&J Pollemans in op die trend. “Het is innovatief en uniek. Je kunt de bieren alleen bij ons krijgen. Dat hebben we zo met Brouwerij ‘t Meuleneind afgesproken. We zien dat het Etten-Leurs Bier het heel goed doet. Hiermee promoten we ook het dorp en mensen waarderen die betrokkenheid.” Als de consument goed reageert blijven de TriPollemans en Jan’s Radler vast in het assortiment.

Meer hop
De ontwikkeling van de twee nieuwe bieren heeft enkele maanden in beslag genomen. Eerst is de brouwerij uitgenodigd om te bespreken wat de wensen waren en daarna was het zaak om de goede smaak te pakken te krijgen. Pollemans: “Het bier moet lekker zijn, maar ook onderscheidend. Dat is denk ik heel goed gelukt.” De TriPollemans is samengesteld door zoon Jeffrey. Het is zes weken gerijpt bier waar meer hop in zit dan in ander tripel bier, met een alcoholpercentage van 8,6 procent. Het flesje is extra persoonlijk gemaakt met daarop een foto van Jeffrey, een wereldbol (omdat hij van reizen houdt) en een levensboom waarin hij zijn familieleden op een creatieve manier heeft terug laten komen. Jan’s Radler is een radler met een iets zoetere afdronk die wel lekker schuimt en zeker koel gedronken moet worden. Het brouwproces is in twee weken klaar en daarmee is het een vrij jong bier.

Pollemans raadt het ondernemers zeker aan om lokaal bier aan te bieden en zelfs een eigen variant te ontwikkelen. Maar wel samen met een goede brouwerij. “Het is uitstekend voor de PR, je kunt je onderscheiden en het is een stukje hobbyisme. Dat laatste zit ‘m alleen in het bedenken van het bier, want het brouwen zelf moet je aan de professionals overlaten. Het product moet aan allerlei voorschriften en eisen van de Voedsel- en Warenwet voldoen. Dat laat je dus niet door een huis-tuin-en-keukenbrouwerij maken.”

Bron: Levensmiddelenkrant

_03o1591_0018-a900x525.jpg