Ek bij AH jos van den berg.jfif Foto's: Jos van den Berg

Ondernemers

AH Jos van den Berg haalt Holland House in huis

UITHOORN – AH Jos van den Berg waant zich al helemaal in de EK-sferen. Collega’s van de ondernemende AH-eigenaar hebben een ‘Holland House’ gebouwd. Het display in de vorm van een Zaans huis presenteert de specifieke oranje EK-artikelen voor het toernooi dat 14 juni aanvangt. “We willen onderscheid maken”, zegt supermarktmanager Patrick van der Helm tegen Levensmiddelenkrant.

Nanja Pol |

“We komen langzaam in de sfeer voor het EK Voetbal maar het AH Jos van den Berg Holland House hebben we vast geopend”, aldus Van der Helm. Ook de Oranjeleeuwen zijn al in de winkel te vinden. Van der Helm: “En dat is nog niet alles. Vrijdag 7 juni is de landelijke aftrap van Albert Heijn en dan volgen er nog meer acties. Maandag 10 juni verwachten we dan ook extra middelen in huis te hebben om aandacht te geven aan het EK-toernooi. Maar wij hebben de aftrap voor het EK in ieder geval alvast genomen.” 

Duurzaam
Het huis is duurzaam gebouwd. Dat wil zeggen dat het hergebruikt wordt voor verschillende thema’s. Van der Helm: “Eigenlijk zou kerst de laatste keer zijn dat het huis een verbouwing onderging. Maar deze EK-variant is een fantastische kans om ons te onderscheiden van andere supermarkten. En misschien staat er nog een zomerthema in de steigers.”

Gepaste trots
“Het idee voor een Holland House is de allermooiste uiting van een samenwerking tussen collega’s. Hier is geen commercieel team voor nodig. Dit bedenken we met elkaar tijdens het aanvullen van de komkommers en wordt door andere creatieve medewerkers opgepakt, en uitgevoerd. Dat pakt goed uit”, zegt Van der Helm met gepaste trots. Die inzet wordt beloond. Er komt namelijk niet alleen een EK-poule met aantrekkelijke prijzen voor de klanten. Ook mogen medewerkers van AH Jos van den Berg meedoen met een eigen poule met prijzen. 

De wedstrijden worden op tv-schermen in de winkel uitgezonden. Collega’s kunnen zo werken en voetbal kijken tegelijk. Echte fans mogen zelfs een uurtje eerder weg en na de wedstrijd terugkomen. “Wanneer nodig, worden de vulploegshifts verschoven”, aldus de supermarktmanager. De eerste EK-wedstrijd kijkt Van der Helm echter thuis: “Het is dan Vaderdag. Ik heb familie uitgenodigd om in de tuin te komen kijken. Met een lekker biertje, want dat hoort erbij.”

Bron: Levensmiddelenkrant