yasminhargreavesphotography-0314.jpg

Formules

AH bereikt onderhandelingsresultaat met vakbonden

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een onderhandelingsresultaat bereikt met de vakbonden over de cao voor de logistieke medewerkers. Hierin zit een loonsverhoging van 10% met terugwerkende kracht tot 15 april. De overige arbeidsvoorwaarden blijven voor bestaande en nieuwe medewerkers van kracht.

Redactie |

Aangepast 9 mei 16:22

Die verbeteringen zijn er vooral voor uitzendkrachten. Hun rooster wordt voortaan twee weken van tevoren vastgesteld en mogen zij in één week hooguit twee verschillende diensten draaien. Voor oudere distributiemedewerkers is afgesproken ouderenregeling behouden.

Marjon de Koning, VP Logistiek bij Albert Heijn: "Wij vinden goede arbeidsvoorwaarden voor iedereen belangrijk. Het onderhandelingsresultaat betekent een verdere verbetering van onze goede cao. We zijn blij dat we ons, samen met alle collega's, weer volledig kunnen richten op onze klanten."

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: “De stakende medewerkers mogen ongelooflijk trots zijn op zichzelf en elkaar. Zij hebben dit met z’n allen afgedwongen. Het is jammer dat ze er zo lang en hard voor hebben moeten knokken, maar ze krijgen nu wel een fatsoenlijke loonsverhoging. Vergeet niet dat Albert Heijn eerst niet meer dan 6% meer loon wilde geven. We zijn dus van ver gekomen.”


De nieuwe cao gaat lopen van 15 april 2023 tot en met 14 april 2024. De vakbonden gaan het resultaat positief voorleggen aan hun leden.

Bron: Levensmiddelenkrant