ah-mei2024-15.jpg Foto: Albert Heijn

Formules

AH opent nieuw laadplein voor transport

PIJNACKER – Bij het distributiecentrum in Pijnacker heeft Albert Heijn een nieuw laadplein voor elektrisch transport geopend. Op het laadplein worden niet alleen de vrachtwagens van AH zelf, maar ook die van externe vervoerders die voor AH rijden opgeladen.

Redactie |

In totaal heeft de supermarktketen nu 270 laadpalen over Nederland verspreid waarmee ze 74 vrachtwagens en 250 bezorgbussen kan opladen. Dit is het volgens het bedrijf het grootste elektrische wagenpark van ons land. Vorig jaar werd er 2,5 miljoen kilometer elektrisch gereden en dit jaar wordt dat het dubbele. Bij ruim 200 winkels en duizenden klanten worden dagelijks de goederen en boodschappen elektrisch afgeleverd.

Albert Heijn streeft ernaar om in 2030 alle klanten en winkels in Nederland en België emissievrij te beleveren. Hiertoe wordt het elektrische wagenpark dit jaar uitgebreid tot honderd en volgend jaar tot 180 vrachtwagens. Met de komst van het nieuwe laadplein worden nu ook Gouda, Leiden en Delft en de 32 winkels in de Rotterdamse milieuzone elektrisch bevoorraad vanuit het dc in Pijnacker. Ook de thuisbezorging in deze regio’s zal emissievrij worden uitgevoerd.

Een uitgebreider artikel komt in de komende editie van Levensmiddelenkrant.

Bron: Levensmiddelenkrant