Lidl hybride.png Lidl België heeft nu ook hybride gehakt. Nederland had dit al (zie foto).

Lidl België introduceert hybride gehakt

MERELBEKE – Lidl België komt als eerste supermarkt van het land met een deels plantaardige gehaktmix in twee varianten: gehakt en een gehaktburger. Deze bestaat voor 60% uit rundvlees en 40% uit plantaardige eiwitten.

Rosanne Wormgoor |

Door 40% van het vlees te vervangen door plantaardige eiwitten, vermindert de CO2-uitstoot van dit gehaktproduct met maar liefst 40%. Ook het water- en landverbruik daalt aanzienlijk. Toch blijven zowel de smaak als het uiterlijk van de gehaktmix onveranderd. Sam van Lier, verantwoordelijk inkoper Lidl België & Luxemburg, zegt dat de ontwikkeling van het product hierom ook zolang heeft geduurd. “Het resultaat mag er zijn: deze gehaktmix bevat minder vlees, maar proeft nog steeds als klassiek rundergehakt. Ik durf zelfs te stellen dat ook de échte vleesliefhebber het verschil nauwelijks zal merken.”

"Het proeft nog steeds als klassiek rundergehakt"

Ines Verschaeve, verantwoordelijk voor duurzaam inkoopbeleid Lidl België & Luxemburg, voegt hier aan toe: “Klanten zijn nog steeds vrij om te kiezen, maar kunnen dankzij een steeds groter aanbod van plantaardige eiwitten, volkorenproducten en groenten en fruit gemakkelijker duurzamere keuzes maken. De nieuwe gehaktmix is daar een concreet voorbeeld van. Kleine veranderingen op het bord kunnen een groot verschil maken voor klimaat, de biodiversiteit en onze gezondheid.” Lidl ziet het als haar verantwoordelijkheid om duurzame keuzes makkelijker en toegankelijker te maken.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.