Formules

AH opent nieuwe HUB voor thuisbezorging

ZAANDAM – Albert Heijn heeft een extra distributiepunt (HUB) toegevoegd in Den Haag en de locatie in Amsterdam is uitgebreid. Hierdoor kan de marktleider in deze gebieden bij meer klanten de boodschappen thuis bezorgen. Bovendien wordt per jaar ongeveer 300.000 kilometer bespaard.

Voor het thuisbezorgen van de boodschappen maakt Albert Heijn gebruik van drie landelijke distributiecentra en een aantal HUB’s. Een HUB is een plek aan de rand van de stad waar de online bestelde boodschappen met een grote vrachtwagen worden afgeleverd. Vanaf daar rijden kleinere bezorgauto’s de stad in.

Ruimte
Bestellingen van klanten in Den Haag worden op dit moment vanuit het distributiecentrum in Rotterdam bezorgd. Met de opening van de HUB in Den Haag kan Albert Heijn het groeiend aantal klanten in deze regio nog beter bedienen en rijden de bezorgauto’s minder kilometers, zo meldt de marktleider in een persbericht. In Amsterdam wordt de bestaande HUB verplaatst naar een nieuwe locatie met meer ruimte, waardoor meer bestellingen vanaf die locatie in de stad thuisbezorgd kunnen worden.

Bezorgfiets
Albert Heijn wil thuisbezorging steeds milieuvriendelijker maken. Eerder dit jaar introduceerde Albert Heijn in Amsterdam daarom de bezorgfiets en een volledig elektrische bezorgauto. Het toevoegen van de nieuwe HUB in Den Haag en de uitbreiding van de HUB in Amsterdam zijn volgens de formule een volgende stap in de vermindering van de CO2 uitstoot.

 

Bron: Levensmiddelenkrant

001537756_001_albert_heijn_-_elektrisch-a900x525.jpg