ah rtd.jpg

Formules

Albert Heijn bezorgt in Rotterdam volledig elektrisch

ROTTERDAM – De thuisbezorging en bevoorrading van de AH-winkels in het centrum van Rotterdam wordt vanaf 23 april volledig elektrisch uitgevoerd. Alle vrachtwagens en bestelwagens van de supermarkt die in dit gebied rijden zijn vervangen door elektrische versies. Voor bewoners en bezoekers betekent dat minder overlast en minder vervuiling.

Redactie |

Na het centrum van Den Haag eind vorig jaar is dit de tweede grote plaats waar 100% elektrisch vervoer wordt ingezet. Later dit jaar volgen nog Utrecht en Amsterdam. Voor eind 2024 moet heel Rotterdam emissievrij bezorgt en bevoorraad worden.

Ambitie 
"Transport verduurzamen is een belangrijke pijler voor ons. Met meer elektrische kilometers in onze steden kunnen we stiller en schoner bezorgen. Hiermee verbeteren we de impact van transport op geluid en de lokale CO2-uitstoot. De stappen die we nu zetten dragen bij aan de ambitie om onze missie ‘Samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.’ te realiseren en om bij te dragen aan een duurzamere wereld", aldus Constantijn Ninck Blok, directeur logistiek en keten bij Albert Heijn.

Om dit mogelijk te maken is bij het distributiecentrum in Pijnacker het grootste snellaadplein voor elektrische vrachtwagens in Nederland aangelegd. De stroom voor de vrachtwagens wordt opgewekt door ruim 10.000 zonnepanelen op net dak van het DC.

Bron: Levensmiddelenkrant