vloerbroden.jpeg De vloerbroden

Formules

Albert Heijn komt met nieuw gezonder broodassortiment

ZAANDAM – Vanaf volgende week is bij Albert Heijn een nieuw broodassortiment te koop. Er is flink gesleuteld aan de broden om ze gezonder en duurzamer te maken. Zo is er meer Nederlands graan gebruikt, is het zoutgehalte verder verlaagd en zijn de broden goedkoper geworden.

Redactie |

Het aandeel volkorenbrood in het assortiment is vergroot. Door de vezels in het volkorenbrood is het gezonder dan witbrood. Alle vloerbroden en drie soorten Liefde & Passie-brood worden nu gemaakt van graan van Nederlandse bodem. Als vijf jaar lang wordt het zoutgehalte in de broden stapsgewijs verlaagd. Voor tien broden wordt het zoutgehalte nog eens met 25% verminderd. In het kader van duurzaamheid zitten er geen stickers meer op de broodzakken zodat ze beter recyclebaar zijn.

De Les Pains-broden worden met 80 cent in prijs verlaagd. Albert Heijn breidt het assortiment van de Liefde & Passie-broden uit met een nieuwe lijk desembroden onder de naam Uniek Desem. Constantijn Ninck Blok, directeur van merchandising & formats bij Albert Heijn: "Brood is voor veel van onze klanten een vast onderdeel van de dagelijkse maaltijd. Veel mensen ontbijten graag met brood en iedere dag worden er miljoenen lunchboxen mee gevuld. Ik ben trots dat we hiermee weer een stap zetten op onze missie."

Bron: Levensmiddelenkrant