schuinekoelingen.jpeg

Formules

Albert Heijn verbouwt in Tilburg op een nieuw manier

ZAANDAM – Albert Heijn gaat op een nieuwe, duurzamere en circulaire manier de winkels verbouwen. Tilburg-Piusplein was de eerste die op deze manier werd aangepakt. Bij de verbouwing is ruim 70% van de inventaris en ruim 60% van de materialen van vloeren, wanden en het plafond hergebruikt.

Redactie |

In de winkel in Tilburg wordt restwarmte van de koelingen en vrieskasten gebruikt voor het verwarmen van de winkel waardoor er geen gas meer nodig is. Alle verlichting is vervangen door led-verlichting. De schuine, lage koelingen zijn afgedekt voor het besparen van nog meer energie.

Hergebruik
Naast de energiebesparende maatregelen stond ook hergebruik en het gebruik van duurzame materialen centraal. De binnenwanden zijn van vlas waar ze eerder van gips waren. De vloer, wanden en het plafond zijn opgeknapt en de materialen zijn hergebruikt. Niet-hergebruikte materialen krijgen een andere bestemming of worden gerecycled.

“De duurzame weg is de weg naar de toekomst. In 2025 willen we dat alle eigen winkels volledig CO2-neutraal zijn. Daarom zijn we continu op zoek naar nieuwe bouwtechnieken die ervoor zorgen dat we zuinig omgaan met energie. De verbouwing van de winkel in Tilburg laat zien dat we goed op weg zijn om onze ambities voor energiebesparing en CO2-reductie waar te maken”, aldus Rob Heesen, directeur foodservice en concepten bij Albert Heijn.

Bron: Levensmiddelenkrant