csm_Exterior_Front_Entrance_with_ALDI_Sign_Harrisburg_97934e0031.jpg

Buitenland

Aldi breidt fors uit in de Verenigde Staten

BATAVIA – De Amerikaanse tak van discountsupermarkt Aldi neemt 400 winkels over in het zuiden van het land. In de staten Alabama, Florida, Georgia, Louisiana en Mississippi komen de winkels van Winn-Dixie en Harveys Supermarkt in handen van het Duitse bedrijf.

Redactie |

De winkels zijn onderdeel van het Amerikaanse Southeastern Grocers. Volgens de ceo van Southeastern Grocers, Anthony Hucker, is de samenvoeging het resultaat van de succesvolle transformatie van het bedrijf en heeft Aldi dezelfde visie om exceptionele kwaliteit, service en waarde te bieden. “Deze unieke kans zal ons bedrijf verder ontwikkelen ten voordele van onze klanten, medewerkers en buren in het zuidoosten”, zegt hij.

Overgaan
“De transactie ondersteunt onze groeistrategie voor de lange termijn in de Verenigde Staten, inclusief plannen om dit jaar 120 nieuwe winkels in het hele land toe te voegen tot een totaal van meer dan 2.400 winkels tegen het einde van het jaar", zegt Jason Hart, ceo van Aldi in de Verenigde Staten. "Aldi zal de winkels van Winn-Dixie en Harveys Supermarket met dezelfde zorgvuldigheid en focus op kwaliteit en service exploiteren, terwijl we ook evalueren welke locaties overgaan op de Aldi-formule om de buurten die we nu bedienen beter te ondersteunen", voegt Hart eraan toe. "Voor de winkels die we niet omzetten, is het onze bedoeling dat deze blijven opereren als Winn-Dixie en Harveys Supermarkt winkels."

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: