ALDI_Nord_Pylon_Material.jpeg

Formules

Aldi Nord families staken juridische strijd

ESSEN - Bij Aldi Nord zijn de erfgenamen van oprichter Theo Albrecht het eens geworden over een nieuwe eigendomsstructuur. Aldi Nord is het moederbedrijf van de Nederlandse Aldi-vestigingen. Er komt een nieuwe stichting waarin de beide families van zoons Theo junior en Berthold gelijke belangen krijgen. Deze oplossing moet een einde brengen aan de jarenlange juridische strijd en meningsverschillen tussen de diverse takken van de familie.

Redactie |

Als sinds de dood van Theo Albrecht junior is er onenigheid over de zeggenschap van de drie stichtingen die nu eigenaar zijn van de supermarktketen. In deze stichtingen zijn de families van de zoons van Theo Albrecht junior en zijn broer Berthold georganiseerd. Door oud zeer in de normaal gesproken discrete familie Albrecht waren grote beslissingen moeilijk te nemen, omdat instemming van alle stichtingen nodig was.

Begin jaren zestig werd Aldi door oprichters Karl en Theo Albrecht opgesplitst, vanwege onenigheid over tabaksverkoop. Karl ging verder met Aldi Süd en Theo met Aldi Nord. Beide bedrijven werken tegenwoordig weer op tal van zaken samen.

Bron: Levensmiddelenkrant