getir.png

E-commerce

Amsterdam verbant flitsbezorgers naar industrieterreinen

AMSTERDAM – De Gemeenteraad van Amsterdam heeft besloten dan de omstreden darkstores niet langer in woonwijken in de stad mogen worden gevestigd. De flitsbezorgers zullen hun bestellingen voortaan moeten bezorgen vanaf industriegebieden. Dit melden diverse mediakanalen die bij de gemeenteraadsvergadering aanwezig waren.

Redactie |

Bij RTL Nieuws zegt wethouder Reinier van Dantzig van Ruimtelijke Ordening dat het besluit er voor zorgt dat er geen overlast meer is van flitsbezorgers in woonwijken. “Amsterdammers krijgen op deze manier een fijnere woonomgeving.” De strijd van de gemeente tegen de overlast van flitsbezorgers in de hoofdstad duurt al een jaar. Het besluit van de Gemeenteraad betekent dat alle darkstores in woonwijken zullen moeten verhuizen naar industrieterreinen.

Rechtszaken
Afgelopen jaar werden er al meerdere rechtszaken gevoerd die allemaal door de gemeente Amsterdam werden gewonnen. Dat de flitsbezorgers zelf niet blij zijn met het besluit mag duidelijk zijn. Zij voelen zich ‘gediscrimineerd’ ten opzichte van andere bezorgdiensten. Grootste pijnpunt voor Flink, Getir en Gorillas is het niet kunnen waarmaken van de bezorgtijden waar ze mee schermen richting hun klanten.

Bron: Levensmiddelenkrant