Ondernemers

Assortiment etnische supermarkten via bestelapp Didiyo bezorgd

EINDHOVEN – Via de gratis app Didiyo kunnen consumenten etnische producten die vaak ontbreken in het assortiment van de grote supermarktketens laten bezorgen. Het concept is in eerste instantie in Eindhoven uitgerold, waarna in korte tijd ook buurtsupers in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Tilburg en Rotterdam zich bij het platform kunnen aansluiten.

Renée Salome |

De aangesloten winkels worden met zorg geselecteerd, laat Didiyo-oprichter Murat Aktas weten. “Consumenten kiezen vaker voor gemak. Met onze bestelapp kunnen zelfstandige, lokaal opererende supermarktondernemers hier op inspelen en een aanzienlijk groter publiek bereiken zonder grote investering in eigen technische middelen”, aldus Aktas. Didiyo stelt bezorgvoertuigen ter beschikking, zoals elektrische scooters of tuktuks, de supermarkten handelen zelf het klaarzetten en bezorgen af. Bezorgkosten beginnen bij € 2,95.

Drempel
Het etnische assortiment van kleinere winkeliers, waarbij de focus ligt op Turkse, Surinaamse, Marokkaanse en Poolse ondernemers, wordt door Didyo eenvoudig toegankelijk. Aktas: “Dat zijn immers in Nederland de grootste bevolkingsgroepen met een migratieachtergrond. Maar de app is evengoed voor Nederlanders die niet zijn opgegroeid met etnische producten, juist voor hen verlaagt dit enorm de drempel om toch bij een etnische supermarkt te kopen.” Aktas verwacht begin 2022 Didyio ook in België en Duitsland te kunnen lanceren: “Het assortiment van de Turkse kruidenier in Amsterdam is namelijk grotendeels hetzelfde als van gelijksoortige winkels in Berlijn, Brussel of Parijs.”

Bron: Levensmiddelenkrant

 

didiyo-tuktuk-en-bezorgers.jpeg