Grupo-Dia-se-incorpora-a-la-Fundacion-SERES.jpg

Buitenland

Auchan Portugal marktleider door overname Dia Group

PACO DE ARCOS – Met de overname van alle activiteiten van de Dia Group versterkt de van oorsprong Franse supermarktketen Auchan haar positie op de Portugese markt. Auchan Portugal heeft na de definitieve overnamen het grootste aantal winkels van het land.

Redactie |

In totaal neemt Auchan 489 gemakswinkels over van Minipreço en Mais Perto, al dan niet in franchise. Ook neemt het drie distributiecentra over. Met de overname zijn 2630 medewerkers van de Dia Group gemoeid.

Belangrijke speler 
Auchan Portugal wordt door deze deal een belangrijke speler in de Portugese gemakswinkel-markt. Yves Claude, voorzitter en ceo van Auchan Retail zegt: “Naar aanleiding van de recente overname van winkels in Spanje, toont deze nieuwe deal met de Dia Group de kwaliteit van onze relatie met deze grote wereldwijde retailer. Onze strategie is om bij te dragen aan de consolidatie van markten die wij als strategisch voor ons beschouwen. Portugal is zo'n markt.” Momenteel heeft Auchan 70 fysieke winkels in Portugal en zo’n 9000 medewerkers. Het is het enige bedrijf in Portugal met SA8000, de social verantwoording certificering.  

Bron: Levensmiddelenkrant