boodschappen doen.jpg

Achtergrond

Barcodescanner maakt prijzen vergelijken makkelijker

AMERSFOORT – Prijsvergelijkingsplatform Deal.nl heeft een barcodescanner gelanceerd die consumenten real-time prijsvergelijkingen biedt. De barcode van dagelijkse producten als scheermesjes, wasmiddelen of koffie kunnen worden gescand en de website toont dan de beste aanbieding.

Redactie |

Door de inflatie zijn boodschappen duurder geworden en is de consument vaker op zoek naar betaalbaarheid. “We zien dat mensen nog meer dan voorheen op zoek zijn naar aanbiedingen voor veel dagelijkse producten,” zegt Robbert Kamphuis, ceo en medeoprichter van Deal.nl. “Het zoeken naar een goede aanbieding is best lastig. Er zijn veel aanbieders, die allemaal zeggen de beste aanbieding te hebben. Hierdoor zie je als consument al snel door de bomen het bos niet meer. De barcodescanner die wij vandaag lanceren, brengt hier verandering in.”

Bruikbaarheid
“We hebben er alles aan gedaan om het gebruik van de barcodescanner zo eenvoudig mogelijk te maken,” aldus Matthias ’t Jong, cto en medeoprichter van Deal.nl. “Op die manier kunnen zoveel mogelijk mensen er gebruik van maken. Veel dagelijkse producten, waaronder wasmiddelen, vaatwastabletten, koffiebonen, shampoo en tandpasta kun je al scannen en dit aanbod breiden we dagelijks verder uit. Je ziet meteen wat je betaalt voor een product. Daarnaast tonen we ook de prijs omgerekend naar een vaste hoeveelheid, bijvoorbeeld per stuk of per 100 gram. Op die manier vergelijk je alle prijzen en aanbiedingen altijd echt eerlijk met elkaar.”

De barcodescanner is voor nu alleen nog te gebruiken via de website van de prijsvergelijker, maar een app is in ontwikkeling.

Bron: Levensmiddelenkrant