section1_page22_article51_1.jpg Het team van Verstegen, met vooraan links Nina van Delsen, is heel trots op het winnen van een Beste Introductie 2022

Awards - Beste Introducties

Beste Introductie: WINNAAR: TAFELGOUD

ROTTERDAM – Nederlanders eten te veel zout en dat gaat ten koste van de gezondheid. Daar heeft Verstegen Spices & Sauces echter iets op gevonden. De fabrikant ontwikkelde Tafelgoud; een combinatie van specerijen, kruiden, groenten, miso en zeezout. “Zo eet je bewust minder zout, zonder in te leveren op smaak”, aldus Nina van Delsen, brand manager retail bij Verstegen. En zo win je ook een Beste Introductie 2022. Gefeliciteerd!

Redactie |

Wat is jullie eerste reactie op het winnen van deze titel?
“We zijn heel trots dat onze klanten binnen het supermarktkanaal Tafelgoud hebben verkozen tot winnaar Beste Introductie van 2022!”

Waarom is Tafelgoud volgens jullie gekozen tot Beste Introductie?
“De dagelijks aanbevolen hoeveelheid zout is 5 gram per dag. De gemiddelde Nederlander neemt per dag zo’n acht gram tot zich. Als oplossing hiervoor hebben we Tafelgoud ontwikkeld: een combinatie van specerijen, kruiden, groenten, miso en een snufje zeezout. Zo eet je bewust minder zout, zonder in te leveren op smaak.”

Wat zijn de plannen met dit product voor aankomend jaar?
“We willen awareness creëren door middel van samenwerking met influencers zoals ChicksLoveFood. Daarnaast genereren we overweging, bijvoorbeeld door kookdemonstraties op de winkelvloer, zodat we het product kunnen uitleggen aan de consument.”

"Tafelgoud is een gezonder alternatief binnen de categorie zout"
section1_page22_article51_2.jpg

Hoe geven jullie invulling aan de ondersteuning?
“We zijn aan het begin van dit jaar begonnen met de Goud is het nieuwe zout-campagne, waarbij we in samenwerking met radiostation Slam FM een goudkoorts door het hele land hebben ontketend. Luisteraars konden twee weken lang elke dag 1000 euro winnen door op zoek te gaan naar de locatie van de Slam-beveiliger met de gouden kluis.”

Wat is de toegevoegde waarde van dit product voor de categorie?
“Tafelgoud is een gezonder alternatief binnen de categorie zout en heeft met maar 18% zeezout een unieke propositie in het assortiment. Bovendien zorgt het voor additionele omzet die niet kannibaliseert op ons bestaande assortiment. We zijn blij om te zien dat Tafelgoud nieuwe kopers aantrekt!”

"De makkelijkste, smakelijkste en meest gezonde vervanging voor het ouderwetse zout"

Bron: Levensmiddelenkrant

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: