marktkauf.jpg Generatievriendelijk winkelen in nieuwe Marktkauf

Buitenland

Bijzondere winkelervaring bij Marktkauf

GOSLAR – Marktkauf, onderdeel van de Edeka-groep, heeft een totaalwinkel in Goslar geopend. Het 145-koppige team wordt geleid door marktmanager Dirk Mettke. De plaatselij ke vrij willige brandweer, het hospice, het dierenasiel en de voedselbank ontvingen bij de opening 500 euro.

Nanja Pol |

“We zijn blij dat we onze passie voor eten eindelijk weer met onze klanten in Goslar kunnen delen. U zult versteld staan van het brede productassortiment, de servicebalies, maar ook van onze cateringruimte en de bijzondere sfeer die de nieuwe Marktkauf biedt”, aldus Mettke. Edeka zegt met ruim 65.000 artikelen op circa 5000 vierkante meter verkoopruimte, een café met 100 stoelen, een speeltuin en een laadpalenpark, de klant een totaalbeleving te bieden.

Lokale betrokkenheid
Mettke hecht veel waarde aan de regio: “Wij werken bewust samen met veel regionale leveranciers om de lokale economische kracht te versterken.” De vestiging heeft het assortiment vegan, vegetarisch, streek- en biologische producten uitgebreid en het aanbod zal in de toekomst blijven groeien. De winkel biedt bij alle servicebalies een herbruikbaar concept. Klanten kunnen op de groenten- en fruitafdeling en bij de banketbakkerij gebruikmaken van herbruikbare netten.

Duurzaam
Ook klimaatbescherming en duurzaamheid behoren tot de strategische doelen van Edeka. Bij de bouw en inrichting zijn moderne technologieën toegepast. De markt wordt verwarmd met restwarmte van de koelinstallaties en er wordt eigen energie opgewekt. Het dak is bedekt met groen en biedt onderdak aan twee bijenkolonies. In samenwerking met een lokale imker wordt de geproduceerde honing in de winkel verkocht.

Maatschappelijke betrokkenheid
Marktkauf doneert voedsel aan de voedselbank. Ook andere lokale, maatschappelijke instellingen worden ondersteund met initiatieven als voedselboxen en statiegeld-acties. Bij de opening van Marktkauf in Goslar ontvingen de plaatselijke vrijwillige brandweer, het dierenasiel, de voedselbank en het hospice elk een donatie van maar liefst 500 euro.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.