Formules

Bio-producten het goedkoopst bij Dirk

DEN HAAG – Biologische producten zijn in een regulier supermarkt tot 36 procent voordeliger dan in een natuurvoedingswinkel. Dirk is voor biologische producten het goedkoopst, op de voet gevolgd door Deka, Hoogvliet en Jumbo. Dit blijkt uit een peiling van de Consumentenbond.

Laura Wennekes |

Het aanbod biologische producten stijgt in supermarkten, gemiddeld tussen de 1100 en 1400 producten. De minste keuze is er bij Deka, Emté en Spar met 300 tot 350 producten. Ook Dirk wordt door de consumentbond genoemd als keten met het minst aantal biologische producten, maar heeft onlangs wel zijn assortiment uitgebreid.

Mandje
De Consumentenbond peilde de prijzen van 150 vergelijkbare producten bij acht supermarkten: AH, Jumbo, Plus, Dekamarkt, Dirk, Emté, Hoogvliet en Spar en vier biologische winkels: Ekoplaza, Estafette, Natuurwinkel en Marqt. Aldi, Lidl en Coop zijn vanwege het (nog) beperkte assortiment niet meegenomen in de vergelijking. Een identiek gevuld mandje met biologische dagelijkse boodschappen als kipfilet, melk, koffie, appelsap en spaghetti kost bij Dirk € 26,60 en bij Albert Heijn € 29,68. Bij de biologische supermarkt Ekoplaza is de klant hier € 33,45 voor kwijt en de biologische eetwinkel Estafette € 38,40.

Beloning
Estafette zegt in een reactie aan de Consumentenbond ook kwaliteit, smaak, manier van produceren en een eerlijke beloning voor de boer belangrijk te vinden. Volgens Ekoplaza is hun biologische aanbod niet te vergelijken met dat uit de reguliere supermarkt, omdat veel producten een andere samenstelling hebben.

Bron: Levensmiddelenkrant

biodirk-a900x525.jpg