iStock-1182687527.jpg Door het aantal priklocaties te verruimen en hier ook de supermarkten bij te betrekken, hoopt Tesco het griepvaccin voor iedereen toegankelijk te maken.

Formules

Tesco breidt dienstpakket apotheek uit

CHESHUNT – Tesco heeft het dienstenpakket van haar apotheken uitgebreid met het aanbieden van gratis griepvaccinaties aan 65-plussers en andere groepen die hiervoor worden opgeroepen. De griepprik zal beschikbaar zijn in 342 Tescoapotheken door het Verenigd Koninkrijk.

Yentl Bocxe Strik |

Vorig jaar werd slechts 35% van de zwangere vrouwen en 49% van de mensen gevaccineerd die een oproep voor de griepprik hadden gekregen. Het gaat hierbij om mensen met een chronische aandoening, fors overgewicht, maar ook zorgpersoneel.
Door het aantal priklocaties te verruimen en hier ook de supermarkten bij te betrekken, hoopt Tesco het griepvaccin voor iedereen toegankelijk te maken. “Met langere openingstijden dan veel huisartspraktijken en grote apotheken, kunnen klanten zich laten vaccineren op een tijdstip dat binnen hun schema past, ook ‘s avonds en in het weekend. Ze kunnen de prik zelfs combineren met het doen van hun wekelijkse boodschappen”, zegt Adrian Price, hoofd van de apothekersdienst van Tesco. “We willen het krijgen van je griepprik net zo gemakkelijk maken als het inslaan van je boodschappen. Zo kunnen mensen hun gezin beschermen tegen griep. Je verkleint het risico dat je griep krijgt en deze doorgeeft aan oudere of kwetsbaardere familieleden”, aldus Price.

Boekingssysteem
Om te voorkomen dat de priklocaties meer vraag krijgen dan ze aankunnen heeft Tesco Pharmacy een online boekingssysteem gelanceerd waarin klanten een afspraak kunnen inplannen. De griepprik wordt gegeven door een Tesco-apotheker in een besloten spreekkamer.
Klanten die niet in aanmerking komen voor een gratis griepprik, maar wel gevaccineerd willen worden, kunnen voor £ 13 terecht bij Tesco.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: