Blue Band Nationaal Schoolontbijt.jpg

Fabrikanten

Blue Band doneert 100.000 euro aan Nationaal Schoolontbijt

NOORDWIJK – Deze week is het ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt. Ter gelegenheid van de opening van de ontbijtweek heeft Blue Band een check van 100.000 euro overhandigd. De donatie is de opbrengst van de ‘Broodje Doneer’ actie ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de boterfabrikant.

Redactie |

Tijdens de actie zette Blue Band voor elk verkocht kuipje boter 10 cent opzij voor het schoolontbijt, tot een maximum aantal van 1 miljoen kuipjes. Dat aantal is gehaald. Met de donatie kan het Nationaal Schoolontbijt 100.000 ontbijtjes verstrekken aan schoolkinderen. Tijdens de ontbijtweek schuiven kinderen van diverse onderwijsinstellingen door heel Nederland aan tafel voor een gezond ontbijt en krijgen zij educatie over hoe ze hun dag goed kunnen beginnen.

Alexandra Hartevelt van Blue Band: “Blue Band en het Nationaal Schoolontbijt streven er samen naar om het beste te bieden voor schoolgaande kinderen. De droom van het Nationaal Schoolontbijt is dat elk kind in Nederland elke dag een gezond ontbijt krijgt. Voor ons was het, zeker in het kader van ons 100-jarig bestaan, niet meer dan logisch de handen ineen te slaan en dit jaar een totaalbedrag ter waarde van 100.000 ontbijtjes te schenken. Bij deze langdurige samenwerking kijken we continu hoe we het Nationaal Schoolontbijt optimaal kunnen ondersteunen om het beste aan kinderen te bieden.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: