Boermarke Hoofdplaat Vegan producten def FV.jpg

Fabrikanten

Boermarke gaat voor honderd procent plantaardig

ENSCHEDE – Zuivelbedrijf Boermarke gaat zich in de komende jaren volledig richten op het produceren en ontwikkelen van plantaardige zuivelvervangers. Het bedrijf heeft zichzelf als doel gesteld om binnen drie jaar deze producten in alle Europese supermarkten beschikbaar te hebben.

Redactie |

Om honderd procent plantaardig te kunnen produceren worden de zuivelactiviteiten overgedragen aan De Zuivelhoeve. Het Boermarke-assortiment kan zo geleidelijk overgaan naar 100% vegan producten van het eigen merk Vairy of via private label. Door de zuivelproductie in zijn geheel over te dragen aan De Zuivelhoeve kan worden voldaan aan de wens van klanten die een strikte scheiding tussen zuivel en plantaardig willen om vermenging te voorkomen.

Boermarke maakt volgens eigen zeggen een groei van 800% door in de productie van plantaardige kaas. Op dit moment bedient het bedrijf 80% van de Nederlandse supermarkten en een groot deel van de Duitse markt. Boermarke is een van de drie fabrikanten van plantaardige kaas die in staat zijn grote volumes te produceren.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: