Carrefour Market Tervuren.jpg

Buitenland

Carrefour België breidt vegetarische producten uit

BRUSSEL – Supermarktformule Carrefour stelt nieuwe doelen om dierlijke producten te verminderen. De keten gaat het assortiment vegetarische producten uitbreiden. Carrefour is voorloper in het assortiment plantaardige producten in de Belgische supermarktbranche. Deze aanpak is onderdeel van de inzet voor duurzaamheid en het anticiperen op de klantbehoefte.

Nanja Pol |

“Bij Carrefour begrijpen we de wens van consumenten om variatie te brengen in hun voedingspatroon. Wij geloven sterk in de noodzaak van een voedseltransitie die toegankelijk is voor iedereen, waaronder het aanbieden van een vegetarisch kwaliteitsassortiment tegen een betaalbare prijs”, aldus Pascale Léglise, directeur maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Carrefour België. De retailer heeft nu 315 vegetarischgerelateerde artikelen en wil het aantal plantaardige producten verder uitbreiden in de schappen.

Lancering
Het aanbod in het plantaardige assortiment blijft groeien. De retailer wil hiermee anticiperen op de vraag naar plantaardige producten. Omdat verwachtingen bij de consumenten voortdurend veranderen, biedt het bedrijf verschillende initiatieven aan om klanten te ondersteunen bij de overstap naar een flexitarisch of vegetarisch dieet. De Belgische keten lanceerde eind september het Carrefour ‘Veggie’assortiment. Alle volledig dierproductvrije producten zijn vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, palmolie, gemodificeerde,- en smaakversterkende additieven. De retailer wil een bron van inspiratie zijn en tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar vegetarische opties. Zowel vegetariërs als flexitariërs kunnen aan de slag met de recepten van de website.
De Carrefour Group heeft zich in januari 2023 tot doel gesteld om in 2026 500 miljoen euro omzet te halen uit plantaardige eiwitten waarvan Carrefour België het aandeel van 42 miljoen euro omzet op zich neemt.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: