Formules

Buitenland

Carrefour doet proef met zelfstandig rijdend voertuig

MASSY – De Franse supermarktketen Carrefour voert sinds deze week testen uit met het bezorgen van boodschappen met een autonoom voertuig. Ze doet dat samen met de startup Goggo Networks die gespecialiseerd is in autonome logistiek. De proef vindt plaats in een gebied dat Plateau de Saclay heet en waar veel Franse technologiebedrijven zijn gevestigd, net als een technische universiteit. Dit gebied is ook testgebied voor autonome voertuigen.

Gerard van Oosbree |

Klanten van de besteldienst Carrefour Drive kunnen via de website of de app een bestelling plaatsen en een beschikbare aflevertijd kiezen. Het autonome voertuig rijdt dan zelfstandig de route. Klanten krijgen een code via sms waarmee ze de locker in het voertuig kunnen openen om hun boodschappen te pakken.

De test werd ingeleid door de Minister van Ecologische Transitie en Regionale Samenwerking Christophe Béchu en Carrefour-directeur Eric Labaye. Voor de testen zal er nog een persoon aan boord van het voertuig zijn voor de veiligheid, maar deze zal zich verder niet met het proces bemoeien.

Bron: Levensmiddelenkrant

carrefour-gogo.jpg