shopping-mall-1184340_1920.jpg

Onderzoek

CBS: Consumenten positiever over economie

DEN HAAG – Het consumentenvertrouwen is in januari weer iets gestegen ten opzichte van de maand ervoor, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De stijgende lijn, die vanaf oktober 2022 is ingezet, wordt voortgezet. Hard gaat het nog niet met een stijging van 5 punten naar -44.

Redactie |

Consumenten zijn vooral minder somber over hun financiële situatie, zowel over die van de afgelopen 12 maanden als de komende 12 maanden. Vooral de financiële vooruitzichten gaan met grote stappen richting een positief cijfer. Dat houdt in dat consumenten weer sneller grote aankopen zullen gaan doen wat weer gunstig is voor retailers. Over de economie zijn consumenten toch nog wat somberder. Voor de afgelopen 12 maanden wordt de economische situatie nog zeer negatief beoordeeld. Voor de toekomst zien consumenten wel verbetering.

Afgelopen oktober was het consumentenvertrouwen op het laagste punt met –59 sinds het CBS dit meet. De hoogste stand sinds het begin van de metingen in april 1986 was in januari 2000 toen het vertrouwen uit kwam op 36.

consumentenvertrouwen-se.png

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops