Chocopepernoot.png

Chocopepernoot wordt duur betaald

NIEUWVEEN - Hoewel het feest van de goedheiligman nog ver in de toekomst lijkt te liggen, zijn de bakkers en chocoladefabrikanten al weer druk in de weer om alle schoentjes dit jaar weer te kunnen vullen met chocoladeletters en pepernoten. Maar Sinterklaas zal dit jaar stevig in de buidel moeten tasten voor de lekkernijen. Door de enorme prijsstijging van cacao en suiker zijn de fabrikanten genoodzaakt deze kosten door te berekenen, zo meldt NOS Nieuws.

Redactie |

Chocoladefabrikant Droste voorspelt dat de chocoladeletters en chocoladepepernoten dit jaar zo'n 10 à 15% duurder zullen worden, bovenop de eerdere prijsverhoging van vorig jaar. Samen komt dit neer op een prijsverhoging van 25 tot 30%. "Het is gewoon hard nodig", aldus commercieel directeur Bernard Brummelaar in een interview met NOS Nieuws. Hij vervolgt: "We betalen bijvoorbeeld 50% meer voor cacao, onze belangrijkste grondstof, en 25% meer voor suiker."

Hoge kosten
De reden voor de prijsverhoging is dat het bedrijf te maken heeft met hogere transport-, verpakkings-, loon- en energiekosten. De prijs voor cacao op de beurs in New York is op het hoogste niveau in ruim tien jaar tijd.

Bron: Levensmiddelenkrant