Colruyt.jpg

Buitenland

Colruyt opent duurzame winkel in Ukkel

UKKEL – Colruyt opende op 21 juni de deuren van haar nieuwste vestiging in Ukkel. De winkel aan de Stallestraat heeft een open slagerij afdeling en heeft een uitgebreid farmaceutisch assortiment.

Yentl Bocxe Strik  |

De nieuwe winkel is van alle moderne gemakken voorzien. “In onze ruime versmarkt vinden klanten producten zoals groenten en fruit, vis, kaas, kant-en-klare maaltijden en een ruim veggie-assortiment. Ook in de beenhouwerij is er een uitgebreide keuze met onder andere een vernieuwd traiteurassortiment. Daar werd de zelfbedieningstoog vervangen door doorzichtige, gesloten frigo’s die een pak minder CO2 uitstoten”, zegt Gerant Jonathan Joiret. In de ‘beenhouwerij’ kan de klant de slagers aan het werk zien. Hierdoor is het mogelijk om de beenhouwers vragen te stellen of speciale bestellingen te doen.

Recuperatie
Tijdens de verbouwing van het pand is hoog ingezet op duurzaamheid. Zo wordt de restwarmte van de koelingen teruggewonnen. “De recuperatie is goed voor zo’n 90% minder uitstoot van broeikasgassen”, stelt Colruyt trots. Het gebouw is uitgerust met een groendak ter isolatie. Tevens wordt de winkel voorzien van groene stroom door de zonnepanelen op het dak.

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: