Crisp_2024_NL_Weekbox_PaidAd_Unboxing_Kitchen_Setting_16x9_zonder boekje_HR.jpg

Formules

Crisp lanceert nieuwe maaltijdbox

AMSTERDAM - De Nederlandse bodem is rijk aan groenten waar veel Nederlanders geen weet van hebben. “Zonde”, vindt Crisp. Daarom lanceert de online supermarkt de weekbox: een maaltijdbox met lokale seizoensgroenten. In combinatie met verrassende recepten, kook je elke week met groente die op dat moment uit de grond komen.

Erica van der Valk |

Smaakvolle recepten
Volgens Eric Klaassen, mede-oprichter van Crisp, is er genoeg aanbod aan seizoensgroenten om elke dag iets lekkers op tafel te zetten. “Toch verdwijnen veel groenten langzaam van ons bord”, zegt Klaassen. “Dat is ook niet zo gek als je ze in het huidige voedselsysteem niet zomaar tegenkomt.” Ook weet de consument vaak niet hoe je deze producten smaakvol kunt bereiden. Daarom ontwikkelen de chefs van Crisp wekelijks recepten waarbij zij zich laten inspireren door de lokale oogst. “Dat levert winst op, op meerdere vlakken: meer variatie op je bord, minder voedselkilometers en vooral: eindeloos veel smaak”, aldus Klaassen.

Weekkalender
Om Nederlanders te inspireren, ontwikkelde Crisp in samenwerking met impactorganisatie Fork Ranger een weekkalender vol onvergetelijke groenten. Kunstenaar Emma Levie maakte hiervoor 52 groenteportretten, voor iedere week van het jaar één. Deze krijgen klanten vanaf vandaag bij de weekbox cadeau. In combinatie met de weekbox eet je op deze manier wekelijks groenten die je een week daarvoor misschien nog niet kende.

Bron: Levensmiddelenkrant