B Corp Danone afbeelding.png

Fabrikanten

Danone Nederland is B Corp gecertificeerd

RIJSWIJK – Danone Nederland, Nutricia Nederland en Alpro Nederland zijn de afgelopen jaren afzonderlijk van elkaar al B Corp gecertificeerd, maar na de krachtenbundeling in 2023 is de gehele onderneming onder de naam van Danone Nederland ook B Corp gecertificeerd. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Redactie |

Danone heeft als ambitie om in 2025 wereldwijd B Corp gecertificeerd te zijn, daarom is deze (her)certificiering een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. “Onze B Corp certificering is het bewijs dat we op de goede weg zijn. De B Corp certificering sluit naadloos aan bij onze bedrijfsfilosofie, namelijk dat sociale- en economische impact sterk met elkaar verbonden zijn en je voor een succesvolle toekomst op beide in moet zetten. Dat hebben we als een van de eerste bedrijven uitgesproken in 1972 en daar staan wij nog steeds pal voor”, reageert Evren Dogu, general manager Danone Nederland.

B Corp
Voor een B Corp certificaat worden bedrijven beoordeeld op de impact op sociale milieuaspecten. Alles draait om een voortdurende verbetering voor mens en planeet. Alle bedrijven met het label moeten zich elke drie jaar opnieuw certificeren. Tessa van Soest, executive director B Lab Benelux: “Met het opnieuw behalen van de B Corp certificering voor Danone Nederland heeft het bedrijf een belangrijke mijlpaal bereikt. Wij feliciteren Danone en ondersteunen hun inspanningen om wereldwijd B Corp gecertificeerd te worden, zodat zij hun positieve impact voor mens en planeet breder kunnen uitdragen.” 

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops