4490-afa6d2c6082b4b55589573701c957949.jpg Supermarktmanager Benjamin Boer en rechts een trouwe klant van DekaMarkt.

Formules

DekaMarkt en Too Good To Go bereiken mijlpaal

VELSEN-NOORD – Door te gaan samenwerken met Too Good To Go heeft Dekamarkt 1 miljoen kilogram CO2 bespaard. Alle 101 DekaMarkt-winkels hebben in die jaren bij elkaar ruim 400.000 Magic Boxen aan producten gered. In de boxen zitten producten die tegen de verkoopdatum aanzitten. Ze worden verkocht voor een fractie van de normale verkoopprijs en hoeven dus niet te worden weggegooid.

Redactie |

DekaMarkt ging in 2018 als eerste regionale supermarktketen in zee met de app die wereldwijd voedselverspilling probeert tegen te gaan. Sinds 2020 verkoopt DekaMarkt naast de Magic Boxen ook Brood Boxen. Wouter Hummel, formule manager bij DekaMarkt: “We zijn ontzettend trots dat we, samen met onze klanten, 1 miljoen kilogram CO2-uitstoot hebben voorkomen door voedsel van de prullenbak te redden. Dat staat gelijk aan 1.070 vliegtickets van Amsterdam naar New York. Niet alleen een enorme winst op milieuvlak, ook voor onze klanten is het een uitkomst om in deze tijd producten tegen een lagere prijs te kunnen aanschaffen.”

Naast Too Good To Go doneert de supermarkt aan de Voedselbank en heeft het in een groeiend aantal winkels verspillingskoelingen staan. Vanaf dit jaar is er een samenwerking gestart met stichting Samen Tegen Voedselverspilling.

Bron: Levensmiddelenkrant