downloaden.jpg Het e-wagentje van Delhaize voor bezorging

Buitenland

Delhaize bezorgt groene kerst

BRUSSEL – Een op maat gemaakte elektrische bezorgauto levert online bestellingen voor Delhaize in Brussel. De Belgische supermarktketen helpt met dit pilotproject mee de CO2 -uitstoot te verminderen in de aanloop naar het verbod op benzineauto’s in 2035.

Fabiana van de Paverd |

Het 100% elektrische bestelwagentje beweegt zich makkelijk door de stad met een breedte van slechts 1,40 meter en een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. Hij kan dertig volle kratten vervoeren. De rolluiken aan de zijkant zorgen ervoor dat uitladen 25% sneller gaat. Addax Motors uit Deerlijk heeft het duurzame voertuig ontwikkeld waarmee honderdvijftig Delhaize-klanten nu wekelijks hun aankopen thuisgeleverd krijgen.

Green last mile
Het project dat drie keer minder CO₂-uitstoot, is een proef voor de Delhaize Delivery-klanten. “Als de test tijdens de drukste periode van het jaar positieve resultaten oplevert, weten we dat we dit systeem ook op andere plaatsen en momenten kunnen uitrollen”, vertelt Rodolphe Hazard, e-commerce home delivery manager bij Delhaize. Uiteindelijk wil de supermarktorganisatie haar CO2-uitstoot halveren.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.