5.png

E-commerce

Delhaize bouwt nieuw e-commerce deliverycenter

VORST – Deze week presenteerde Delhaize samen met Montea hun plannen voor de bouw van een nieuw deliverycenter in Vorst. De uitbreiding zorgt voor een verdubbeling van capaciteit. Hierdoor verstevigt Delhaize haar leiderspositie op het vlak van food delivery. Het gebouw wordt ontwikkeld door vastgoedinvesteerder Montea. Het doel van beide partijen is om het nieuwe e-commerce center tegen het voorjaar van 2024 operationeel te maken.

Redactie |

Het nieuwe magazijn zal door Delhaize ook worden ingezet om haar e-commerce-activiteiten op een duurzame manier uit te breiden. De centrale locatie van het pand en de hoge dichtheid van klanten die in Brussel wonen maken het mogelijk om de boodschappen op een zo duurzaam mogelijke manier te bezorgen. “Door de routes zo optimaal mogelijk in te plannen met een minimum aan afgelegde kilometers, maar ook door te onderzoeken welk type (elektrische) voertuigen in een bepaalde regio het beste geschikt zijn om boodschappen thuis te leveren moet de zogenaamde ‘last mile’ zo groen mogelijk worden”, schrijft Delhaize op haar website.

Circulariteit
Ook bij de bouw van het pand wordt duurzaamheid en circulariteit bijzonder serieus genomen. Door een ‘minutieuze ontmanteling’ van het oude gebouw kunnen de gevelplaten worden hergebruikt. En ook de bestaande betonplaten zullen worden verbrijzeld om opnieuw te kunnen worden gebruikt voor de aanleg van wegen rondom het nieuwe gebouw. De koeling en verwarming zijn aangesloten op warmtepompen, waardoor aardgas overbodig is. Het regenwater wordt opgevangen voor toiletten en buitenkraantjes. En omdat de parkeerplaatsen boven op het dak zullen worden geplaatst, kan de ruimte rondom het pand worden benut voor een biodiverse groenaanleg.

Bron: Levensmiddelenkrant