Delhaize_HQ_Zellik+(3).jpg

Buitenland

Delhaize wil al haar winkels verzelfstandigen

ZELIK – Het Belgische Delhaize heeft bekend gemaakt dat het al haar 128 winkels wil verzelfstandigen. Er zijn al 636 zelfstandige Delhaize-winkels en op deze manier wil het bedrijf alle winkels in één model onderbrengen. Volgens de supermarkt is het ‘de enige optie om te kunnen blijven investeren in een duurzame toekomst voor Delhaize’.

Redactie |

De afgelopen jaren verloren de winkels in eigen beheer winstgevendheid en marktaandeel. Delhaize kon ondanks investeringen en initiatieven de eigen winkels daar niet voor behoeden. De zelfstandige winkels zagen in dezelfde periode het marktaandeel juist stijgen. Volgens het bedrijf komt dat door de sterke lokale verankering en flexibiliteit waardoor ze zich met succes kunnen aanpassen aan de veranderende behoeftes van de consumenten.

De medewerkers van de betrokken supermarkten blijven hun werk behouden, maar komen bij overname in dienst van de zelfstandige ondernemers. De winkels in Luxemburg vallen buiten deze operatie.

Xavier Piesvaux, ceo van Delhaize : "We blijven geloven in onze strategie. Delhaize heeft al meer dan 155 jaar een sterke positie op de Belgische retailmarkt. Wij hebben de ambitie om deze positie verder te versterken. Delhaize is een sterk merk en onze klanten erkennen onze troeven inzake gezonde voeding, kwaliteit en versheid. Om verder te kunnen investeren in de toekomst van Delhaize, moeten we ons model aanpassen. Daarbij kunnen we rekenen op ervaren medewerkers die mee de overstap zullen maken naar de verzelfstandigde winkels met behoud van hun tewerkstelling. Ik begrijp ten volle dat deze aankondiging voor de nodige emoties kan zorgen, maar ik ben ervan overtuigd dat dit groeiplan de enige optie is om een duurzame toekomst te garanderen voor ons bedrijf, onze winkels, onze partners en onze medewerkers.”

Bron: Levensmiddelenkrant

Lees meer over: