VELSEN – NOORD – Met de feestdagen voor de deur presenteren de supermarkten weer hun kerstassortiment in de speciale magazines. Dirk en DekaMarkt gaan dit jaar voor een uitvergrote, maar traditionele kerst.
Zoals altijd liggen Proef ’t Verschil van DekaMarkt en het Dirkmagazine tegelijk op de mat. De Detailresultformules delen veel in de Decemberuitgaves. Zo zijn dezelfde vrolijke families weer aan prachtig gedekte tafels gefotografeerd en in beide magazines staan complete kerstmenu’s. Lekker Doen van DekaMarkt telt zes kerstmenu’s, het Dirkmagazine heeft er vijf. Op het menu staan traditionele kerstgerechten zoals gevulde kalkoen, hertenbiefstuk en garnalencocktail.
Robert Verweij
Op een aantal punten wijken de bladen van elkaar af. Zo heeft DekaMarkt ook dit jaar weer de samenwerking gezocht met chefkok Robert Verweij die één menu voor zijn rekening neemt. De kok geeft diverse tips bij de gerechten.
Bekend
Waar DekaMarkt zich iets meer richt op het culinaire, gaat Dirk ook voor het populaire. Zoals ieder jaar heeft de prijsvechter ook nu weer een bekende Nederlander gestrikt voor de decemberuitgave. Dit keer kookt topkok Ben van Beurten met acteur Mark van Eeuwen (onder meer bekend van Goede Tijden Slechte Tijden).
Gourmet
Waar gourmet vorig jaar nog volop in de aandacht stond is het dit jaar bij deze twee formules in ieder geval een beetje naar de achtergrond verdwenen. De gourmetmini’s komen er nog wel in voor, maar het blijft bij slechts vier pagina’s.
Bron: Levensmiddelenkrant