ALDI-Filiaal.jpg Foto: Aldi

Buitenland

Eigen merk Aldi Duitsland blijkt beste

ESSEN – Onafhankelijke kwaliteitstests hebben aangetoond dat een aantal producten van de eigen merken van Aldi Duitsland aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Dat maakt de supermarktketen bekend. De tests die speciale criteria en de algehele kwaliteit beoordelen, worden maandelijks uitgevoerd door Stiftung Warentest en ÖKO-TEST.

Erica van der Valk |

Uit het onderzoek kwamen cornflakes, mosterd en beschuit van Aldi’s eigen merk als beste uit de bus. Zo testte ÖKO-TEST onder andere 48 ontbijtvlokken. De cornflakes van Aldi’s eigen merk Golden Bridge kregen de hoogste beoordeling: ‘zeer goed’. Met 1,59 euro per verpakking van 500 gram zijn de cornflakes niet alleen een van de goedkoopste producten uit de test, maar maken ze ook indruk in de categorie ‘ingrediënten’.

Licht verteerbaar
Ook 23 mediumscherpe mosterds werden getest. De Delikato Delikatess-mosterd van Aldi scoorde ‘zeer goed’ en overtrof andere merken zoals Bautz’ner Senf. Het Aldi-product werd geprezen vanwege de licht aromatische, licht kruidige en zeer licht zoete smaak. Daarnaast bleek de mosterd van de goedkoopste keuze. Ook de beschuiten van zowel Aldi Nord als Aldi Süd kregen de beoordeling ‘zeer goed’. Deze zijn niet alleen lekker, maar ook bijzonder licht verteerbaar.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.

Lees meer over: