Ekovriend_winkel_horizontaal.JPG Foto: Ekoplaza

Formules

Ekoplaza zet Ekovrienden in voor een beter milieu

VEGHEL – Klanten van Ekoplaza kunnen sinds kort lokale boeren steunen voor een beter milieu. Door gespaarde Eko-punten te doneren, kan de boer CO2-verlagende maatregelen nemen.

Erica van der Valk |

Sinds 2021 werkt Ekoplaza met verschillende lokale boeren samen om CO2 vast te leggen via Carbon Farming. Daarbij kiezen boeren en telers uit een soort ‘menukaart’ maatregelen die zij op hun land toepassen. Door de maatregelen door te voeren op het bedrijf, zorgen ze voor meer CO2-opslag. Met de donatie van Ekovrienden krijgt de boer de mogelijkheid om bijvoorbeeld extra bomen te planten, te kiezen voor strokenteelt of het bedrijf te voorzien van bloemenstroken.

Voordelen
Koolstofdioxidevastlegging in de bodem heeft verschillende agrarische voordelen. Het zorgt voor een goede bodemstructuur, een verbeterde waterhuishouding en een divers bodemleven. Maar dat niet alleen. Ook zorgt het ervoor dat CO2 uit de atmosfeer wordt vastgelegd in de bodem. Hierdoor kunnen de boeren bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering en het behalen van de gestelde klimaatdoelen.

Dit artikel verscheen eerder in Levensmiddelenkrant. Abonneren? Klik hier.