J7A2993-scaled.jpg

Fabrikanten

Elektrische melkwagen voor Cono Kaasmakers en Danmel Transport

WESTBEEMSTER – Cono Kaasmakers en transporteur Danmel zetten voor het melktransport een elektrische melkwagen in. Het is volgens Cono de eerste volledig elektrische Rijdende Melk Ontvangst (RMO) van Nederland.

Redactie |

Niet alleen de Volvo trekker is volledig elektrisch, ook de oplegger is voorzien van een hybride melkpomp. Hiermee kan de melk worden overgepompt zonder dat er een motor hoeft te draaien. De elektriciteit voor de pomp wordt geleverd door een accu. Hierdoor worden de geluidsoverlast en de uitstoot van broeikasgassen verminderd.

Trots
“We zijn trots op deze innovatieve en duurzame RMO”, zegt Wim Betten, algemeen directeur van CONO Kaasmakers. “Als coöperatie zijn we altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Met deze RMO zetten we samen met onze partner Danmel een belangrijke stap in onze ambitie naar een klimaatpositieve kaasketen.”

Ook Mart de Waard, eigenaar van Danmel Transport, kijkt met vertrouwen naar de toekomst. “Als twee bedrijven met een sterke focus op duurzaamheid is het een logische stap om te investeren in innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen. Over een jaar evalueren we het functioneren van de truck, met hopelijk als resultaat dat we de tweede gaan bestellen”, aldus De Waard.

Cono heeft de ambitie om in 2030 met de kaasketen klimaatneutraal te zijn.

Bron: Levensmiddelenkrant / Out.of.Home Shops